Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Faktory ovlivňujíci tvorbu rentability společnosti Třinecké železárny, a.s
Kuzmin, Vladislav
Bakalářská práce se zabývá celkovým hodnocením společnosti Třinecké železárny a.s. během období 2013-2017. Cílem této bakalářské práce je návrh vhodných opatření na zvyšování rentability společnosti Třinecké železárny a.s. se zaměřením na obchodní strategii firmy. Předpokladem je zvyšování tržeb, které májí na tvor-bu rentability zásadní vliv. První část práce je zaměřena na literárním přehledu teoretických východisek a metod, na které se navazuje praktická pasáž. Získané výsledky tvoří celkovou představu o finančním stavu podniku, na jejichž základě jsou navržená doporučení pro zlepšení a zkvalitnění současné situaci.
Rentabilita podniku, její postavení, vyjadřování (měření) a řízení
Hudec, Martin ; Ducheček, František (vedoucí práce) ; Jurečka, Jan (oponent)
Práce se zabývá tématem rentability podniků. Je rozdělena do dvou částí, kde v první teoretické části na základě dostupné literatury popisuje principy fungování podniků v tržním prostředí a způsoby, jakými je možno činnost konkrétního podniku z pohledu rentability sledovat a vyhodnocovat. Dále pomocí aplikace pyramidového rozkladu uvádí způsoby, jakými je možné rentabilitu podniku ovlivňovat (řídit). V praktické části práce jsou poznatky z předchozí teoretické části aplikovány při hodnocení rentability jedné fiktivní firmy, je poukázáno na úskalí mezi teorií a praxí (především z pohledu nedostatečné vypovídací schopnosti účetních výkazů, ze kterých se při analýze rentability vychází). Pomocí nezbytných korektur údajů z účetních výkazů jsou zjištěny relevantní údaje potřebné pro analýzu skutečné rentability daného podniku, která je následně provedena a vyhodnocena. V závěru práce jsou shrnuty dosažené poznatky a navržena doporučení pro předcházení nebo řešení problémů se zkreslenými údaji zahrnutými v účetních výkazech.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.